eniyiokul.com

2021 ÖSYM SINAV TAKVİMİ

2021 ÖSYM SINAV TAKVİMİ


Yeni yıl heyecanını atlatan öğrenciler ve velilerin gündemi ocak ayında ösym sınav takvimi oldu. Pandemi sürecinden kaynaklı sınavların çoğu ertelenmişti veya iptal edilmişti. Her yıl  ÖSYM  kurumu tarafından duyurulan sınav tarihleri bu yılda duyurulacaktır. Bu takvimde sadece sınav tarihleri değil, çeşitli tercih, başvuru ve sonuç tarihleri de aynı zamanda duyurulmuş olacak. Peki herkesin merak ettiği soru; ÖSYM sınav takvimi açıklandı mı? ÖSYM 2021 sınav takvimini ne zaman açıklayacak?  KPSS, DGS, YKS, ALES, TUS, YÖKDİL sınavları hangi tarihlerde yapılacak?


Ocak ayı başlar başlamaz gözler ÖSYM sınav takvimine çevrildi. Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan sınav takvimi ile birlikte birçok adaylar gireceği sınavların tarihlerini veya girdiği sınavların sonuçlarını öğrenebiliyor.


ÖSYM SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?


Pandemi kaynaklı ertelenen sınavlar ile birlikti 2021 yılında gerçekleşecek diğer sınavların tarihleri öğrenciler tarafından merak konusu olurken henüz ÖSYM tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmadı...


ÖSYM SINAV TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


ÖSYM tarafından henüz bu konuda bir açıklama gelmedi fakat önceki yıllar baz alınarak Ocak ayı içerisinde yeni takvimin yayınlanmasını bekliyoruz.


ÖSYM'NİN SINAVLAR HAKKINDAKİ SON AÇIKLAMASI NEYDİ?


ÖSYM tarafından ertelenen sınavlara ilişkin; "Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir." açıklaması yapılmıştı. 


Eğitim ile ilgili en güncel ve en doğru bilgilere ulaşmak için bizi takipte kalın!

Yorum Yap

Mobil Uygulamamız Yayınlandı!

Mobil uygulamamızı Google Play'den indirip istediğiniz okulları kolayca bulabilirsiniz. IOS uygulamamız çok yakında Apple Store'da sizlerle olacak!

Bulunduğunuz okulu seçmelisiniz