eniyiokul.com

2021 LGS Serleştirme Sürecinde Son durum

Resmi kaynaklardan yayınlanan yazılı açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in başkanlığında, 2021 LGS yerleştirme konusu ile alakalı yılın ilk değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Yılın ilk değerlendirme toplantısına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk ve 81 il müdürü katılım sağladı.

Toplantı kapsamında süreç ve iyileştirme yapılabilecek alanlarla alakalı genel bir değerlendirme yapıldı ve LGS kapsamında 2021 yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeyle ilgili süreç başlatıldı.

2021 yılında, 81 ilde merkezî sınav puanı ve sınavsız yerel yerleştirmede okul kontenjanlarını oluşturma ve kayıt bölgelerini güncellemeye yönelik çalışma başlatıldı.

Eğitim ile alakalı en güncel haberler için takipte kalın!

Yorum Yap

Mobil Uygulamamız Yayınlandı!

Mobil uygulamamızı Google Play'den indirip istediğiniz okulları kolayca bulabilirsiniz. IOS uygulamamız çok yakında Apple Store'da sizlerle olacak!

Bulunduğunuz okulu seçmelisiniz